zondag 3 december 2006

Zaterdag 2 december

Omdat de Boeing 747 van de KLM te laat aangekomen was en de schoonmaakploeg niet opschoot vertrokken we ruim een half uur te laat. Boarden is wel erg prettig met een baby want je mag samen met de rolstoelers als eerst het vliegtuig in, nog voor de business class. Bovendien krijg je een voorkeursbehandeling van alle smeltende stewardessen.

Wat in eerste instantie erg vervelend was, was dat er geen wiegje beschikbaar was, hoewel we die tig keer aangevraagd was en er ook telkens positie bevestigd was. Lang leve de KLM!
Gelukkig bleek er een op een verkeerde plek opgeruimd te zijn en we kregen er toch een.

De vlucht verliep niet lekker. Er was enorm veel turbulentie en dan moet je je baby op schoot houden en dat is niet lekker slapen voor zo'n kleine. Sofie bleef er gelukkig vrij rustig onder en sliep toch nog vrij redelijk. Ook moesten we nog om een onweersgebied heen en daarom vlogen we over Ethiopie, Soedan en Libie. De piloot vloog wel ietsje harder: 980 ipv 920 km per uur. Had waarschijnlijk ook zin in weekend.

De landing was beroerd. Sofie zette het op een huilen vanwege de druk op haar oren en vanwege de harde regen ging het remmen behoorlijk heftig! Maar goed. We waren er! Het duurde even voor we de gate uit waren want er was een extra paspoortcontrole. Het stelde niks voor want ze wilden alleen niet-Nederlandse paspoorten zien, maar ja... we moesten al zo nodig naar de wc...

Bij de eerste de beste baby-room hebben we Sofie opgefrist en aangekleed voor het Nederlandse klimaat want 20 graden verschil dat is niet niks. Bij de bagageband was het verdacht leeg maar dat kwam omdat alle andere passagiers al lang en breed weg waren.

En toen was daar het moment. Door de schuifdeuren en een heerlijk welkom door de familie die al een behoorlijke tijd nerveus stonden te wachten en die net als wij al een week hier naar uitkeken! Heerlijk!

De rest van de dag hebben we niet echt bewust meegemaakt, de vermoeidheid, zowel fysiek als emtioneel speelde ons parten, maar ik geloof niet dat er iemand was die daar gek van opkeek...

Geen opmerkingen: