vrijdag 24 november 2006

Woensdag 22 november 2006

Sofie begon vandaag om half 5 en wij dus ook. Dat was niet zo erg want om 7 uur werden we opgehaald door Marita om naar de rechtbank in Johannesburg te gaan. We gingen samen met Jeroen en Esther en Abigail en een Zuid-Afrikaans echtpaar wat een dochtertje van 4 geadopteerd heeft. Dat meisje komt ook uit Door of Hope (Glenvista) en ze herkende Abigail en Sofie (Kagiso). Heel bijzonder, die mensen hebben al een zoon van 12 (geadopteerd met 9 maanden). De man zit in een rolstoel omdat hij bij een overval in zn rug geschoten is tijdens zijn werk als bewaker op een geldtransport.

De heenreis was bijna Hollands, dikke file en allemaal auto's met 1 bestuurder. Het openbaar vervoer is hier trouwens nog beroerder dan bij ons en de mensen willen liever in Pretoria wonen (op stand!). Onze vraag hoeveel mensen er in Johannesburg wonen kan niet beantwoord worden, er wonen zoveel illegalen dat niemand het weet.

De rechtbank is een somber vies gebouw met heerlijke houten banken, waarop je overigens prima een luier kan verschonen. De rechtzaak was maar kort en ontspannen. Maar toch een moment om bij stil te staan: will you proceed? YES!

Sofie heeft nu onze achternaam (Geleijnse met puntjes ;-)) en nog veel belangrijker eigenlijk, wij zijn verplicht (en mogen) om ons leven lang voor haar te zorgen naar ons beste kunnen.

1 opmerking:

Laurens en Jenny zei

Fijn weer wat van jullie te lezen (en te horen net) Dus nu is Sofie echt onze kleindochter (was ze al maar nu ook voor de wet) De familie Geleynse breidt uit. Zorg wel dat je genoeg slaap krijgt alletwee (doe maar gewoon een middagdutje dat doen ze overal in warme landen)We zijn nu al op de helft van jullie reis dus we kunnen gaan aftellen. In blijde afwachting
mama en papa